Mijn huurcontract

Mijn huurcontract

Wonen in Limburg verhuurt zowel woningen in eigendom als ingehuurde woningen:

  • Huur jij een woning in eigendom van één van de vroegere huisvestingsmaatschappijen (Cordium, Hacosi, Nieuw Dak, Maaslands Huis, Ons Dak, Nieuw Sint-Truiden, Kantonnale Bouwmaatschappij, Kempisch Tehuis, Woonzo)? Dan huur je een woning in eigendom. Dit is een woning die eigendom is van Wonen in Limburg
  • Huur jij een ingehuurde woning van één van de vroegere sociale verhuurkantoren (SVK Houtvast, SVK Land van Loon, SVK Midden-Limburg, SVK Het Scharnier, SVK Noord-Limburg, SVK West-Limburg, SVK Maasland)? Dan huur je een ingehuurde woning. Dit is een woning die Wonen in Limburg op zijn beurt huurt van een privé-eigenaar. Wonen in Limburg verhuurt deze woning verder aan jou. 

Ik huur een woning in eigendom

Ik huur een ingehuurde woning

Verzekering afsluiten?

Het is belangrijk om je goed te verzekeren. Wanneer je een woning huurt via Wonen in Limburg, zorgen wij voor de brandverzekering. Je betaalt hiervoor maandelijks een bedrag in jouw huurprijs.

Daarnaast is het ook aangeraden om je te verzekeren tegen glasbreuk en om een verzekering af te sluiten voor je inboedel. Wonen in Limburg biedt ook verzekeringen aan. Ook voor andere verzekeringen (denk aan een autoverzekering) kan je terecht bij Wonen in Limburg.