Hoeveel kan ik lenen?

Het bedrag

Hoeveel je kan lenen, hangt af van de geschatte verkoopwaarde van de woning waarvoor je wil lenen, eventueel na uitvoering van verbouwingswerken door de externe expert.  Je kan maximaal 100% van de vrije openbare verkoopwaarde van het goed lenen. Je kan dus nooit meer lenen dan de kostprijs van je project (aankoop + eventuele verbetering).

De lening (maximale waarde woning incl. grond) mag niet hoger zijn dan:

 

Cluster 0

Cluster 1

Aankoop onder het stelsel van registratierechten en (eventueel) renovatie,
verbetering of aanpassing van de eigen woning/overname onverdeelde helft      

€ 285.600

€ 314.200

Vanaf de 3e persoon ten laste 

+ € 14.300

+ € 15.800

Per kind jonger dan 6 jaar bij aanvraag

+ € 14.300

+ € 15.800

Rente en duurtijd

De standaardduurtijd is 25 jaar. Wanneer dit financieel niet haalbaar is, wordt de duurtijd steeds met een jaar verlengd tot het wel haalbaar is en dit met een maximale duurtijd van 30 jaar. Rekening houdend dat de lening volledig terugbetaald moet zijn in het jaar waarin de jongste ontlener 75 jaar wordt.

De debetrentevoet op jouw Vlaamse Woonlening is momenteel niet vast. De rentevoeten variëren in functie van het aantal personen ten laste, het netto belastbaar inkomen en de ligging van de woning. De rentevoet ligt minimaal tussen 2,19 % en 4,37 %. Bekijk hier de tabellen "Tarieven leningsintresten Jaar 2024 - toepassing 54”. De rentevoet is niet onderhandelbaar.