Waarom verhuren via Wonen in Limburg?

Geen commissie

Je betaalt geen commissie aan Wonen in Limburg voor het verhuren van jouw woning. 

Huurgarantie

Je moet je niet langer zorgen maken of je huurder wel maandelijks correct betaalt. Ook moet je geen nieuwe huurder zoeken als die vroeger dan voorzien je woning verlaat. We garanderen je maandelijkse huurinkomsten voor de volledige periode van het huurcontract. 

Onderhoud van de woning

Wonen in Limburg is jouw huurder en zorgt ervoor dat je de woning aan het einde van het contract in de oorspronkelijke staat terugkrijgt, behalve de normale slijtage. Onze huurbegeleiders controleren of de woning correct en goed wordt onderhouden en schakelen, indien nodig, de juiste partners in om de bewoner hierin te ondersteunen. 

Professionele partner

Wonen in Limburg is een professionele partner die veel ervaring heeft met het huren en verhuren van woningen. We nemen het beheer van jouw woning over en volgen alle administratieve taken op (opmaken huurcontract, registratie, opmaken plaatsbeschrijving, …).

Gunstige regeling in de personenbelasting

Als een woning wordt onderverhuurd, betaalt de eigenaar belastingen op zijn werkelijke huurinkomsten. Verhuur je aan Wonen in Limburg (dat op zijn beurt onderverhuurt), dan is dat niet het geval. Je geniet dezelfde fiscaal gunstige regeling alsof je rechtstreeks zou verhuren aan een particuliere huurder: je wordt belast op het kadastraal inkomen van de woning. 

Verlaagd tarief op onroerende voorheffing

Als je aan ons verhuurt, kom je in aanmerking voor een verlaagd tarief op de onroerende voorheffing – ook grondlasten genoemd. Het tarief verlaagt van 3,97% naar 2,54%. Voorwaarde is wel dat je Wonen in Limburg jouw aanslagbiljet onroerende voorheffing bezorgt, zodat wij de nodige gegevens kunnen registreren bij de Vlaamse Belastingdienst. 

Geen risico op leegstand(sheffing)

Tijdens de looptijd van het huurcontract zorgen wij ervoor dat de woning verhuurd is. Als een huurder de woning verlaat, zoeken we meteen een nieuwe huurder. Hierdoor vermijden we lange leegstand en de bijbehorende leegstandsheffing.     

Geen gerechtelijke procedures

Wonen in Limburg is jouw huurder en dus ook verantwoordelijk voor alle huurdersverplichtingen. Je hebt geen rechtstreeks contact met de onderhuurder, waardoor je ook geen risico hebt op lange gerechtelijke procedures. Dit risico ligt volledig bij ons.

Renovatiepremies

Wil je jouw woning verbouwen of renoveren om nadien aan ons te verhuren? Dan heb je misschien recht op de overkoepelende renovatiepremie en/of een sociale dakisolatiepremie. Soms zijn er nog provinciale of lokale premies. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Verlaagd btw-tarief bij nieuwbouw

Je hebt recht op een verlaagd tarief bij nieuwbouw van 12%, in de plaats van 21%, als je als eigenaar de woning voor minstens 15 jaar aan Wonen in Limburg verhuurt.

Gunstige registratierechten

Als je een woning koopt en ze daarna verhuurt aan Wonen in Limburg, dan kan je genieten van het gunsttarief van 7% registratierechten.

Doorbetalingsgarantie

Je kan een aanvraag indienen bij Wonen in Vlaanderen voor de doorbetaling van de huurprijs of huurschade als Wonen in Limburg deze niet betaalde.