Wachtlijst

Wachtlijst

Als je ingeschreven bent als kandidaat-huurder, kom je op een wachtlijst te staan. Nu zit je in een wachttijd, tot het jouw beurt is om een woning van jouw keuze te kunnen huren. 

Omdat Wonen in Limburg bestaat uit alle sociale huisvestingsmaatschappijen én sociale verhuurkantoren van Limburg, kan het zijn dat je op meerdere wachtlijsten staat ingeschreven. Dit is geen probleem, enkel werkt de volgorde van de wachtlijsten van de huisvestingsmaatschappijen en de verhuurkantoren anders. 

  • Sta je ingeschreven op de wachtlijst van de vroegere sociale huisvestingsmaatschappijen (Cordium, Hacosi, Nieuw Dak, Maaslands Huis, Ons Dak, Nieuw Sint-Truiden, Kantonnale Bouwmaatschappij, Kempisch Tehuis, Woonzo)? Dan sta je op de wachtlijst voor het huren van een woning die eigendom is van Wonen in Limburg. 
  • Sta je ingeschreven op de wachtlijst van de vroegere sociale verhuurkantoren (CVK Houtvast, SVK Land van Loon, SVK Midden-Limburg, SVK Het Scharnier, SVK Noord-Limburg, SVK West-Limburg, SVK Maasland)? Dan sta je op de wachtlijst voor het huren van een woning die Wonen in Limburg op zijn beurt huurt van een privé-eigenaar. Wonen in Limburg zal deze woning verder verhuren.

Vanaf 18 maart 2024 zullen alle inschrijvingen en wachtlijsten samenkomen in het Centraal Inschrijvingsregister van Wonen in Vlaanderen. 

Mijn plaats op de wachtlijst?

Hoe werkt de wachtlijst voor een woning in eigendom?

Hoe werkt de wachtlijst voor een ingehuurde woning?

Wanneer heb ik recht op een huursubsidie of - premie?

Wat als mijn adres of gezinsgrootte verandert?

Kan ik geschrapt worden van de wachtlijst?