Wat is de actualisatie van de wachtlijst?

Tijdens de actualisatie moet iedere kandidaat-huurder laten weten of hij nog ingeschreven wil blijven op de wachtlijst voor een sociale woning. Je krijgt van ons een brief. Kandidaat-huurders die niet tijdig reageren op deze brief, worden geschrapt van de wachtlijst. 

De actualisatie gaat van start op maandag 18 maart 2024 en zal voor de eerste keer digitaal verlopen. Je moet je dossier in orde brengen voor 14 juni 2024.

Hernieuwing van je kandidatuur

Via onze brief vragen we je om te laten weten of je nog inschreven wil blijven voor een sociale woning. Het is heel belangrijk dat je dit doet voor 14 juni 2024. Als je niet tijdig je dossier in orde brengt, dan word je geschrapt van de wachtlijst en kom je niet langer in aanmerking voor een sociale woning. 

Voor het eerst moet je jouw dossier digitaal actualiseren. Begin 2024 werden alle inschrijvingen voor sociale woningen gebundeld in het Centraal Inschrijvingsregister (CIR). Het CIR werd door de Vlaamse Overheid ontwikkeld zodat alle kandidaat-huurders in Vlaanderen hun dossier digitaal kunnen inkijken en aanpassen. 

Wat moet jij doen?

  1. Ga naar ikwilsociaalhuren.vlaanderen.be
  2. Klik verder naar het centraal inschrijvingsregister. 
  3. Meld je aan. Hier vind je meer info over het aanmelden. 
  4. Je krijgt een overzicht van al jouw gegevens en keuzes per kantoor. Je kan je uitschrijven, je dossier bevestigen of je gegevens wijzigen. 

Heb je vragen of de actualisatie of heb je hulp nodig met het inloggen? 

  1. Kijk op www.vlaanderen.be/sociaalhuren
  2. Vraag hulp aan familie, een vriend of je maatschappelijk assistent. 
  3. Lukt het je niet om online te bevestigen, dan ben je welkom op de contactmomenten van jouw kantoor. Een overzicht vind je in jouw brief. 

Opnieuw inschrijven

Als je niet op onze brief reageerde maar toch wel kandidaat wil blijven, moet je helemaal opnieuw inschrijven. De inschrijvingen verlopen via het Centraal Inschrijvingsregister vanaf 18 maart 2024. Dat betekent dat je ook weer zal moeten aansluiten onderaan de wachtlijst. Het is dus heel belangrijk om van je te laten horen als je kandidaat wil blijven.