Wat als mijn gezinssituatie verandert?

Je hebt als huurder de verplichting om Wonen in Limburg binnen de 30 dagen schriftelijke op de hoogte te brengen wanneer je gezinssituatie verandert (let op: soms moet je het ook op voorhand aanvragen):

  • Je gezin wordt groter of kleiner: Als er een kindje op komst is, een kind of andere inwoner het huis verlaat, als je gaat scheiden, als iemand overlijdt of er komt iemand bij je gezin wonen, moet je dat laten weten aan Wonen in Limburg. 
  • Wanneer je besloten hebt om te gaan samenwonen met je vriend/vriendin, meld je dit aan Wonen in Limburg. Na één jaar bijwoonst wordt deze persoon ook huurder. 
  • Trouw je met je partner? Dan wordt hij/zij meteen huurder. 
  • Er komt een volwassene bij je inwonen. Belangrijk: als er een extra persoon komt inwonen in je woning, ben je verplicht dat VOORAF aan te vragen bij Wonen in Limburg. Een bijwoonst mag immers nooit leiden tot een onaangepaste of te kleine woning. Wanneer de woning te klein is voor het nieuwe aantal personen, zou je je huursubsidie kunnen verliezen. 

Op het moment van de wijziging in gezinssamenstelling wijzigt er niets aan je huurprijs. Deze blijft hetzelfde. Het bedrag van de huursubsidie wordt jaarlijks herzien en zal veranderen naargelang het inkomen van de nieuwe gezinssituatie. 

Wijziging melden?

Wil je een wijziging in je gezinssamenstelling melden?