WiL Patrimonium - Eerste opdracht voor WiL binnen raamovereenkomst 'Modulaire Woningen 2023' van WIV

WiL Patrimonium - Eerste opdracht voor WiL binnen raamovereenkomst 'Modulaire Woningen 2023' van WIV

  • Nieuws
  • WiL Patrimonium - Eerste opdracht voor WiL binnen raamovereenkomst 'Modulaire Woningen 2023' van WIV

Via de oproep ‘Modulaire Woningen 2023’ sloot Wonen in Vlaanderen een raamovereenkomst van vier jaar af met drie private ondernemers voor het ontwerp en de bouw van modulaire wooneenheden in Vlaanderen. Woonmaatschappijen kunnen via minicompetenties specifieke opdrachten binnen deze raamovereenkomsten bestellen voor het bouwen en verbouwen van modulaire woningen.

In maart dit jaar werd door WiL een eerste opdracht uitgeschreven voor het ontwerp en de bouw van 20 woonentiteiten. Deze aanvraag kadert binnen het project van de site Ter Dauten in Diepenbeek.

De aanvraag omschreef 3-slaapkamer woontypes die gelegen zullen zijn op deze ecologische site met een minimum aan verharding, gegroepeerde parkings en voldoende ruimte voor groen en water.  De percelen- die reeds eerder eigendom waren van WiL - met daarop dit type wooneenheden, lenen zich perfect voor deze oproep omdat het mogelijk is om op een compacte en energiezuinige wijze duurzame woningen te ontwikkelen met een minimum aan verharding.

Na het indienen van de voorstellen van de kandidaten, de jurering en de beoordeling ervan werd de opdracht gegund aan bouwbedrijf Dethier, Machiels Building Solutions & B+ -Architecten.

Nog heel wat werk voor de boeg maar wij kijken alvast uit naar het resultaat van deze samenwerking!

Ik wil huren
Ik huur
Ik wil kopen
Ik wil lenen
Ik wil verhuren / ik verhuur