Wat als mijn inkomen of gezinssituatie verandert?

1. Inkomen

Als je inkomen vandaag minstens 20% lager is dan in het jaar dat gebruikt werd om je huurprijs te berekenen, mag je een aanpassing aanvragen. Je huidige inkomen moet dan minstens drie maanden aaneensluitend 20% lager zijn. Kijk hier voor meer informatie over een huurprijsaanpassing.

2. Gezinssituatie

Je hebt als huurder de verplichting om Wonen in Limburg binnen de 30 dagen schriftelijke op de hoogte te brengen wanneer je gezinssituatie verandert (let op: soms moet je het ook op voorhand aanvragen):

  • Je gezin wordt groter of kleiner: Als er een kindje op komst is, een kind of andere inwoner het huis verlaat, als je gaat scheiden, als iemand overlijdt of er komt iemand bij je gezin wonen, moet je dat laten weten aan Wonen in Limburg. Op basis van je nieuwe gezinstoestand berekenen we jouw nieuwe huurprijs.
  • Er komt een volwassene bij je inwonen. Belangrijk: als er een extra persoon komt inwonen in je woning, ben je verplicht dat VOORAF aan te vragen bij Wonen in Limburg. Een bijwoonst mag immers nooit leiden tot een onaangepaste of te kleine woning. 
  • Wanneer je besloten hebt om te gaan samenwonen met je vriend/vriendin, meld je dit aan Wonen in Limburg. Na één jaar bijwoonst wordt deze persoon ook huurder. 
  • Trouw je met je partner? Dan wordt hij/zij meteen huurder. 

Wijziging melden?

Wil je een wijziging in je gezinssamenstelling melden? Neem contact op met je kantoor.