36 sociale assistentiewoningen 'De Weeg' in Bree

36 sociale assistentiewoningen 'De Weeg' in Bree

  • Nieuws
  • 36 sociale assistentiewoningen 'De Weeg' in Bree

36 sociale assistentiewoningen 'De Weeg' in Bree

Afgelopen weekend werd in Bree de naam voor de nieuwe site in ontwikkeling aan de Rode Kruislaan gelanceerd. Met 'De Weeg' voorziet de stad Bree in gecentraliseerde dienstverlening, gecombineerd met een sportcampus en een wooncomplex met groenruimte. Het nieuwe wooncomplex op de toekomstige site omvat 36 sociale assistentiewoningen van WiL. We kozen er bewust voor om 1 compact gebouw te ontwerpen, om zo een groot groen park rond de woningen te kunnen voorzien. Innovatie is ook hier weer van de partij: we bouwen duurzaam door te werken met CLT-panelen, gaan voor vergroening, en zorgen voor een slimme verbinding van de energiefuncties via geothermie.

Duurzaam ontwerpen is een absolute must

WiL voorziet op deze site 36 nieuwe appartementen met parkeerruimte. De huidige oude woningen zullen vervangen worden door 36 rolstoeltoegankelijke meergezinswoningen, om 'levenslang wonen' te garanderen.

Er werd bewust gekozen om 1 compact gebouw te realiseren, om zo een groot groen park rondom de site te kunnen voorzien.

Van de 36 appartementen zijn er 12 met één slaapkamer en 24 met twee slaapkamers. 

In het bouwontwerp is er aandacht voor:

  • Duurzaam bouwen: door te werken met CLT-panelen (cross laminated timber) in de vorm van massieve houtbouw verkleinen we de ecologische voetafdruk van het bouwproject aanzienlijk.
  • Ontharding en vergroening: we zetten volop in om elke m² nuttig te gebruiken en terug te geven aan de mens en de natuur.
  • Particpatie van de buurt en de bewoners: we streven naar een samenwerking tussen buurtbewoners en buurt, waar iedereen elkaar kent en er samen een gemeenschap en thuisgevoel wordt gecreëerd. 
  • Functionele energie-uitwisseling: door de verschillende functies op de site slim met elkaar te verbinden via geothermie, kan er op grotere schaal gekeken worden hoe gunstig om te gaan met energie en kunnen we beter en milieuvriendelijker aan de slag.

Start werken?
Vanaf de zomer van 2024 starten we met de bouwwerken, die ongeveer 2 jaar zullen duren. 

Lees ook het artikel op de website van Stad Bree: 

https://www.bree.be/nieuws/naam-voor-site-gezocht-en-gevonden-de-weeg 

 

Afbeeldingen hieronder:

1) Schetsontwerp van gebouw op site 'De Weeg'

2) Vergelijking bestaande context en nieuwe context van de site

Ik wil huren
Ik huur
Ik wil kopen
Ik wil lenen
Ik wil verhuren / ik verhuur