Gemeente Kortessem verwelkomt nieuwe speeltuin in Vliermaalroot

Gemeente Kortessem verwelkomt nieuwe speeltuin in Vliermaalroot

  • Nieuws
  • Gemeente Kortessem verwelkomt nieuwe speeltuin in Vliermaalroot

Gisteren vierden we samen met Gemeente Kortessem en de bewoners van de woonwijk in Vliermaalroot de feestelijke opening van de nieuwe speeltuin. 

Over het project

“Bij Wonen in Limburg zetten we ons iedere dag in voor het realiseren van buurten waar iedereen zich echt thuis voelt en waar het aangenaam vertoeven is. We vinden het belangrijk dat onze bewoners in een kwaliteitsvolle leefomgeving kunnen wonen”, zegt Raf Drieskens, voorzitter van Wonen in Limburg. “Tijdens een “aan-tafel”- moment in Vliermaalroot kregen wij de vraag om een speeltuig te plaatsen voor de kinderen in de woonwijk. We stelden deze vraag aan gemeente Kortessem tijdens één van onze gemeentelijke overlegmomenten. Het resultaat van deze fijne samenwerking kunnen jullie vandaag hier bewonderen. We zijn er  zeker van dat de kinderen van de woonwijk en omliggende straten veel leuke momenten gaan beleven op deze plek!”

Gemeente Kortessem ging aan de slag met de vraag van de bewoners en plaatste een prachtige speeltuin in Vliermaalroot. 

Over de speeltuin

De speeltuin beschikt over 4 duurzame speeltoestellen, gemaakt van Robinia hout. Deze toestellen zijn ontworpen om aan te sluiten bij de behoeften van kinderen van verschillende leeftijden. Van een speeltoren met een rustige glijbaan tot een uitdagend obstakelparcours met touwen en balanceerbalken, er is voor ieder wat wils. Bovendien is er straatmeubilair geïnstalleerd, waaronder picknicktafels en vuilnisbakken, allemaal vervaardigd uit duurzaam hardhout. De materiaalkeuze voor zowel de speeltoestellen als het straatmeubilair is zorgvuldig gedaan om te passen bij de natuurlijke omgeving en om duurzaamheid en robuustheid te waarborgen, met het FSC-keurmerk als bevestiging van de duurzaamheid.

Ik wil huren
Ik huur
Ik wil kopen
Ik wil lenen
Ik wil verhuren / ik verhuur