Nieuwe ontmoetingsplek in Alken dankzij GIRAFF project

Nieuwe ontmoetingsplek in Alken dankzij GIRAFF project

  • Nieuws
  • Nieuwe ontmoetingsplek in Alken dankzij GIRAFF project

Op 30 september werd de nieuwe ontmoetingsplek in Hakkeveld (Alken) feestelijk geopend. Een mooi voorbeeld van hoe een klein initiatief een grote betekenis voor de buurt kan hebben. Wij zijn blij om ons steentje bij te dragen en projecten rond buurtparticipatie te ondersteunen!

 

Beweging.net werkt rond buurtparticipatie in de wijk Hakkeveld in Alken. Met de methodiek van het project GIRAFF is er een heel traject doorlopen met de bewoners en verenigingen in de wijk. Samen zoeken we naar oplossingen om de buurt groener, gezonder en socialer te maken.

Het project GIRAFF focust op de publieke ruimte in de wijk en krijgt vorm op basis van de input die er vanuit de buurt wordt gegeven. Het zijn de lokale bewoners en verenigingen die deze ruimte dagelijks gebruiken en op die manier nieuwe kansen kunnen spotten. Samen met hen worden deze ‘dromen’ uitgedacht en verder concreet gemaakt. Het project laat bewoners zien dat je zelf ook veel geregeld krijgt als je je weet te verzamelen met gelijkgezinden. Een straat, plein of buurt kunnen we zo herdenken en verbeelden voor een meer duurzame en inclusieve toekomst. Zo was er in Hakkeveld vooral behoefte aan meer ontmoeting in het groen.

Ik wil huren
Ik huur
Ik wil kopen
Ik wil lenen
Ik wil verhuren / ik verhuur