Kolderbos in transformatie

Kolderbos in transformatie

  • Nieuws
  • Kolderbos in transformatie

Net voor de zomervakantie gingen de laatste stenen van de Hooiweg 105 in Genk - Kolderbos tegen de vlakte. Drie gebouwen zijn hiermee verdwenen: Hooiweg 99, Hondsbos 6 en Hooiweg 105. Zo maakten we plaats voor de toekomst.

Wat die toekomst in petto heeft werd eerder dit jaar voorgesteld in de wijk op basis van de mastervisie, een samenwerking tussen Stad Genk, Wonen in Vlaanderen en voormalig Nieuw Dak - nu WiL. Met onder andere nieuwe, duurzame woningen en meer ontmoetingsruimte krijgt de wijk een transformatie.

Vanaf de start van dit traject geloofden we in het belang van deze samenwerking om de relatie tussen het wonen en de omgeving te optimaliseren. We zien dit terugkomen in de mastervisie door aandacht voor collectieve ruimtes en zachtere, kwalitatieve overgangen tussen privaat en privé.

Hoe gaat het nu verder?

Aanstelling ontwerpteam

Myriam Indenkleef, directeur WiL: “De afbraakwerken zijn voorbij, het terrein waar de gebouwen stonden ligt er momenteel braak bij.  We zijn fier op het resultaat en gemotiveerd om verder te werken aan de toekomst van Kolderbos! Een volgende stap is de aanstelling van een ontwerpteam. De procedure hiervoor start dit najaar.”

Start live-project studenten UHasselt op 18 september

Aan het terrein waar het gebouw Hondsbos 6 stond, zullen twee garageboxen het onderwerp zijn voor een ontwerp- en realisatieproject door studenten Master architectuur van de UHasselt. Op 18 september start dit project en gaan de studenten de uitdaging aan om een creatieve en sociale invulling te geven aan deze ruimte.

Expo ‘Genk is mensenwerk’ op 5 oktober

Van 5 tot 19 oktober gaan op C-Mine de exposities ‘Genk is mensenwerk’ en ‘Stadsvernieuwing is mensenwerk’ door. De expo is een ode aan Genkenaren die zich inzetten om mee te bouwen aan een leefbare en duurzame stad. Ook de maquette van de mastervisie van Kolderbos maakt deel uit van deze expositie.

Ik wil huren
Ik huur
Ik wil kopen
Ik wil lenen
Ik wil verhuren / ik verhuur