Nieuwe woningen met abonnement voor deelwagens in Lummen

Nieuwe woningen met abonnement voor deelwagens in Lummen

  • Nieuws
  • Nieuwe woningen met abonnement voor deelwagens in Lummen

Donderdagochtend werden de sleutels overhandigd aan de nieuwe bewoners van het grote sociale bouwproject Lummen Ketelstraat.

In 2012 werd de voormalige jongensschool gesloopt, in 2020 werd de eerste steen gelegd van de vier moderne urban villa’s met 33 appartementen aan de Ketelstraat. Het project werd gerealiseerd door de Lummense aannemer woningbouw Execon-Vanderstraeten en kostte ruim 5 miljoen euro. “We financieren alles met een renteloze lening op 33 jaar”, zegt Bert Cox, directeur patrimonium deelwerkingsgebied Noord-West van Wonen in Limburg. 

De nieuwe appartementen, met één of twee slaapkamers, zijn bijna-energieneutraal. “We kozen voor vloerverwarming en zonnepanelen, er is een ondergrondse parking, ondergrondse containers en alle bewoners krijgen een abonnement voor een deelwagen van Cambio”, zegt Cox. “De site bevindt zich pal in het centrum. Er komt nog een verbinding met de campus Kunstberg en woonzorgcentrum Het Meerlehof.”

Verhuis

De nieuwe bewoners ontvingen donderdag officieel hun sleutels. “En we trakteerden hen op koffie, fruitsap en koeken”, zegt Cox. 

Intussen wordt er nog hard gewerkt in de Ketelstraat: er wordt een gescheiden rioleringsstelsel en een nieuwe weg aangelegd. Dat maakt de verhuis er niet makkelijker op. Volgens Cox werd met de aannemer van de wegenwerken afgesproken dat de nieuwe appartementen elke dag na 16 uur en tijdens het weekend toegankelijk moeten zijn.

Nog elf

De voorbije twintig jaar werden in Lummen amper nieuwe sociale woningen gebouwd. In één klap komen er nu dus 33 sociale wooneenheden bij. De wachttijd in Lummen is 9,5 jaar en er is nog een wachtlijst van 249 kandidaat-huurders. “Het Bindend Sociaal Objectief voor Lummen bedroeg 94 sociale wooneenheden”, zegt Cox. “Daarvan staan er nog op de planning: twaalf in de Nieuwstraat in Genenbos, vijftien aan woonzorgcentrum Het Meerlehof en twintig aan het Lindekensveld. Nog elf woningen te gaan dus.”

Ik wil huren
Ik huur
Ik wil kopen
Ik wil lenen
Ik wil verhuren / ik verhuur